Honlap
Ahol élek
Környezetem
Balf történelme
Barátaink
Bemutatkozom
Munkámról
Társaink
Hartner Galéria
Szomszédos faluk
Baleseti leírás

Társlapok

Fertő-tó.lap.hu

Sopron.lap.hu

Fertőhanság

Na-tura.hu

Soproniak.Hu

sopron.lapja.hu

Sopron

honlapja

Győr-Moson-Sopron.lap.hu

Mithras-szentély

Eurotaxi Fertőrákos

 Fedezd fel...

Pilz Vendégház

Foki apartman

Tesz Vesz - Online
 www.startlap.hu
letoltes.prim.hu/
szoftverbazi
fidesz.sopron.hu
mszp.hu/Sopron
SzDSz- Sopron
blog.hu

EXIT

Chat.hu

APEH Portál
 Gazdaság legfriseb

 

www.aplusnet.hu/~czuppon.kalman

Idézet: Nem olasz az eredete a családnak, hanem francia.
II András hozta be őket feltehetően a Szent földről, egyesek szerint Máltai lovagok is voltak. 1230-ra nyúlik vissza a családfa,
"NEM MINDEN CZUPPON NEMES"

Szeretettel köszöntök minden látogatót honlapomon és kívánok kellemes időtöltést!

mailto:czuppon.kalman@aplusnet.hu

Sopron - Balf

A kénes gyógyvízről híres település    1199-ben Farkasd, 1278-ban  pedig Wolf néven szerepel az oklevélben. A római kori leletek utalnak arra, hogy 180 körül létezett fürdőkúra a településen.   A tó melletti dombság a kedvelt borszőlő a Kékfrankos hazája. A Fertőrákos felöl érdemes kitérőt tenniük a balfi savanyúkúthoz, a több mint egy évszázada fogyasztott  kénes forráshoz.  A település fölött magasodó dombon áll a fallal megerősített vártemplom, gótikus szentélye az 1300-as évekből való. Védőszentje Szent Farkas (Wolfgang).  A késő barokk stílusban épített evangélikus templom felszentelésére 1795-ben került sor. A település főterén áll a II. világháborús és 1946-os kitelepítések áldozatainak emlékműve. A fürdőtelep déli részén áll a barokk kort idéző, 1773-ban épült fürdőkápolna.  A fürdőkápolna mennyezetét Dorfmeister István freskói díszítik.  A bejáratánál a szintén barokk   Piéta szobor áll.  A szanatórium területéhez kapcsolódik   a fedett uszoda, mely egész évben nyitva áll a vendégek előtt. A hagyományok felelevenítésére májusfa állítás történik a községben április 30-án, és kitáncolása május hónap utolsó napján. Programajánlatunkban kiemelt helyen áll a nyári zenei napok, orgonahangversenyekkel. Szeptember első szombatján kerülnek megrendezésre a  hagyományőrző szüreti napok. Mária naphoz kötött a Balfi Búcsú.

www.Balf ideiglenes honlapja

 

 

Czupponok: Bár ez a név nem túl sokan használják, gondoltam én, de kíváncsiság képen beütöttem a keresőbe.  Hát megdöbbentem  nem várt eredmény tárult elém, kb. 100. meghatározást írt ki a gép. Na! gondoltam, ha ez egyszer így sikerült akkor már nézzünk bele, nem tudhatom mi fog  belőle kisülni, na de lássuk a medvét.
Még egy gondolat !
A lehetetlen csupán egy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erõt a változtatásra. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen múló pillanat.
A lehetetlen nem létezik.
Nem tudom, kinek mi a véleménye, de ezen lehetne vitatkozni.
Pontosítani kellene, mi is az a lehetetlen mert bár miről nem beszélhetünk általános dolgok nem vezetnek jóra mert abban semmi konkrét dolog nincs, tehát nem kézzel fogható és nincs eredménye.
Csak mindig valamiről....

A Web lapot szerkesztette, készítette : Czuppon Kálmán  Sopron - Balf ,Tel: 06 30 4912263      Ha szeretne felkerülni, kérem küldjön  Email-t@  és írjale mit szeretne elhelyezni.!!

Alap legutóbbi automatikus frissítése dátuma: 2007. szeptember 02. vasárnap 19:22:55

 

 

 

Környező városok
Kapuvár
 Csorna
Ágfalva
Pereszteg
 Fertőszentmiklós
Hegykő
Fertőd.lap.hu
Győr.lap.hu
Lövő
Fertőrákos

Hirdetések
szállás.lap.hu
SOPRON TAXI
Fertő-tó.lap.hu
Vám és Pénzügyőrség
Sopron története
Sopron: Rendőrség
 Gyermek és Ifjúsági Tábor
Soproni cég.lap.hu

Időjárás jelezés